1. Hoe moet ik de artwork bestanden aanleveren?

U kunt de artwork bestanden in pdf formaat via de mail aanleveren. Als de bestanden groter zijn dan 10MB kunt u ze bijvoorbeeld verzenden via wetransfer.com naar info[at]centraalmuziekhuis.nl. Templates met de juiste afmetingen voor het meest voorkomende artwork vindt u op de pagina Downloads.

2. Hoe moet ik de master CD of DVD aanleveren?

U kunt een (goedwerkend) exemplaar van de te produceren CD of DVD naar ons opsturen. 

3. Kan ik de master ook digitaal aanleveren?

Jazeker, voor cd producties kunt u ons ook een DDP file of werkende Nero Image (NRG) of een ISO bestand via wetransfer.com doen toekomen.

4. Wat is overvul of afloop?

Als u een cd boekje, digipack of wallet ontwerpt moet u rekening houden met afloop. Dat betekent dat u bij het document altijd 3 mm marge rondom moet toevoegen. Om ruimte te maken laat u een foto, afbeelding of illustratie die op de rand van je documentformaat staat minimaal 3 mm doorlopen aan alle zijden van het document. Er ontstaat nu dus een snijmarge van 3 mm rondom een drukbestand. Deze marge noemt men het "afloop". Nu kan er zorgeloos schoongesneden worden zonder dat er een witte streep of rand ontstaat. Zorg er ook voor dat belangrijke informatie als tekst op enkele millimeters van de snijmarge afstaat.Hiermee voorkomt u dat teksten of beelden te dicht tegen de rand gedrukt worden of zelfs van de rand worden afgesneden.

5. Hoe zit het met jullie levertijden?

Voor cd's en dvd's compleet met drukwerk moet u rekening houden met een gemiddelde levertijd van 7 á 9 werkdagen na ontvangst van de (correcte) pdf bestanden en de master. Het leveren van cd's of dvd's zonder drukwerk (op spindel) gaat mestal sneller (6 tot 8 dagen). Producties in digipacks kunnen soms iets langer duren (10 a 11 dagen). Het is natuurlijk verstandig om goed te plannen zodat u niet tijdens de presentatie met lege handen staat.  

6. Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Wij laten jaarlijks zeer veel producties doen. Onze overheadkosten zijn erg laag, we werken simpel en doelmatig.

7. Ik wil alleen bedrukte wallets of digipacks. Kunnen jullie die ook leveren?

Ja u kunt ook bij ons alleen de wallets of de digipacks laten drukken.

8. Hoe moet ik het materiaal voor cd of dvd aanleveren?

Graag ontvangen wij van u een zogenaamde master-cd of dvd of ddp-master of .iso of .nrg master (met daarop het materiaal in de juiste volgorde). Als het om een beperkt aantal audiotracks gaat kunt u ook de WAV-bestanden doorsturen.

9. Kunnen er ook boekjes/booklets in een digipack?

Jazeker, in zowel een 2-luik als een 3-luik digipack kan naast de cd een boekje ingestoken worden, van 4 pagina's of een veelvoud daarvan (8, 12, 16, 20 etc.). De boekjes kunnen in een slit of in een pocket gestoken worden. Op basis van het door u gewenste aantal en de keuze voor de digipack met boekje kunnen wij snel een offerte op maat maken en de juiste template toesturen.

10. Kunnen jullie ok CD-Text en/of ISRC Codes aan de master toevoegen?

Jazeker, voor een geringe meerprijs (€ 25,-) kunnen wij ISCR codes en CD-Text aan de tracks toevoegen.

11. Hoe is de kwaliteit van de cd-opdruk?

Wij maken gebruik van een hoogwaardige druktechniek. Onze cd's zien er dan ook zeer professioneel uit.

12. Zijn jullie cd opdrukken watervast?

Ja onze hoge kwaliteit full colour opdruk is standaard voorzien - in tegenstelling tot cd's van vele andere aanbieders - van een watervaste laklaag.

13. Hoe zit het met rechten en zo?

U dient zich op de hoogte te stellen van de voorwaarden gesteld door de auteursrechtenorganisaties, zoals Sabam, Stemra en/of Gema en te voldoen aan de door deze organisaties gestelde voorwaarden inzake reproductierechten en intellectuele eigendomsrechten. Bij opdrachtgeving vrijwaart u Centraal Muziekhuis BV voor aanspraken die derden geldend kunnen maken inzake deze rechten, zoals vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden.

14. Zo'n wallet is dat gewoon zo'n vierkant kartonnen hoesje?

Ja inderdaad, bij ons wordt die op dik karton (280grams!) gedrukt.

15. Kan ik ook voorbeelden (samples) aanvragen zodat ik kan zien hoe een wallet of digipack of bedrukte cd eruit ziet?

Ja hiervoor kunt u het contact formulier invullen, of een mailtje sturen, wij sturen u dan enkele samples toe.

16. Weten jullie ook hoe we onze CD kunnen (laten) promoten?

Wij werken voor vele professionele artiesten samen met Muziekpromotor.nl. Zij doen radio- en/of perspromotie voor vele artiesten uit binnen- en buitenland. Kijk voor meer info op www.muziekpromotor.nl 

17. Weten jullie ook hoe we onze CD op Itunes en Spotify en zo kunnen plaatsen?

Jazeker dat kunnen wij snel en kosteloos voor u regelen. Kijk voor alle informatie op www.itunes-spotify.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.