1. Hoe moet ik de artwork bestanden aanleveren?

U kunt de artwork bestanden in pdf formaat via de mail aanleveren. Als de bestanden groter zijn dan 10MB kunt u ze bijvoorbeeld verzenden via wetransfer.com naar info[at]centraalmuziekhuis.nl. Templates met de juiste afmetingen voor het meest voorkomende artwork vindt u op de pagina Downloads.

2. Hoe moet ik de master CD aanleveren? Gebruik onze DDP sevice!

Voor cd producties kunt u ons een DDP file of een werkende Nero Image (NRG) of een ISO bestand via wetransfer.com doen toekomen. Voor een audio CD kunt u er ook voor kiezen de losse audiobestanden te verzenden (bij voorkeur wav formaat). Geef in dit geval duidelijk de volgorde van de tracks aan.

Wij bieden u nu de mogelijkheid om gebruik te maken van onze online toepassing voor het maken en aanleveren van een DDP bestand. U kunt losse audiobestanden invoeren of tracks vanaf CD invoeren. Ook kunt u CD TEXT (titels en artiesten) en ISRC codes toevoegen.

Via een link kunt een hulpprogramma downloaden om uw eigen DDP master aan te maken en aan te leveren voor uw CD productie bij ons. De link voor Windows vindt u hier. De link voor Mac vindt u hier.
Voor het aanmaken van een DDP master dient u bij ons vooraf een productie-nummer op te vragen.
 
3. Hoe moet ik een master DVD aanleveren?

Voor DVD producties kunt u ons een digitale kopie Nero Image (NRG) of een ISO bestand van de master sturen. Heeft u één of meerdere losse films die u op DVD wilt hebben, dan kunt u die eventueel ook versturen via bijvoorbeeld transferXL.com. Wij kunnen dan omzetten naar standaard DVD formaat. Indien gewenst kunnen we ook een standaard menu toevoegen. 

4. Hoe moet ik zo'n digitale kopie (ISO bestand) van een gewone CD of DVD maken?

Op onze site onder downloads vindt u link naar een programmaatje waarmee u zeer eenvoudig uw digitale kopie (het zogenaamde ISO bestand)van een bestaande CD of DVD kunt maken.

5. Wat is overvul of afloop?

Als u een cd boekje, digipack of wallet ontwerpt moet u rekening houden met afloop. Dat betekent dat u bij het document altijd 3 mm marge rondom moet toevoegen. Om ruimte te maken laat u een foto, afbeelding of illustratie die op de rand van je documentformaat staat minimaal 3 mm doorlopen aan alle zijden van het document. Er ontstaat nu dus een snijmarge van 3 mm rondom een drukbestand. Deze marge noemt men het "afloop". Nu kan er zorgeloos schoongesneden worden zonder dat er een witte streep of rand ontstaat. Zorg er ook voor dat belangrijke informatie als tekst op enkele millimeters van de snijmarge afstaat.Hiermee voorkomt u dat teksten of beelden te dicht tegen de rand gedrukt worden of zelfs van de rand worden afgesneden.

6. Hoe maak in zo'n CD/DVD opdruk?

De CD of DVD bedrukking heeft een doorsnede van 117 mm. Een voorbeeld/template voor de bedrukking vindt u onder het kopje downloads op de website. Bij de CD/DVD bedrukking hoeft u geen rekening te houden met 'overvul' voor het snijden. Het middengat heeft een diameter van 24 mm. U kunt er bij het ontwerp het middengat gewoon opgevuld laten. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat er geen tekst of bijv gezichten door het middengat weggeknipt worden. Eventueel kunnen wij tegen een meerprijs ook de CD/DVD opdruk voor u ontwerpen.

7. Hoe zit het met jullie levertijden?

Voor cd's en dvd's compleet met drukwerk moet u rekening houden met een gemiddelde levertijd van 7 á 9 werkdagen na ontvangst van de (correcte) pdf bestanden en de master. Het leveren van cd's of dvd's zonder drukwerk (op spindel) gaat mestal sneller (6 tot 8 dagen). Producties in digipacks kunnen soms iets langer duren (10 a 11 dagen). Het is natuurlijk verstandig om goed te plannen zodat tijdens de presentatie niet met lege handen staat.  

8. Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Wij laten jaarlijks zeer veel producties doen. Onze overheadkosten zijn erg laag, we werken simpel en doelmatig.

9. Ik wil alleen bedrukte wallets of digipacks. Kunnen jullie die ook leveren?

Ja u kunt ook bij ons alleen de wallets of de digipacks laten drukken.

10. Hoe moet ik het materiaal voor cd of dvd aanleveren?

Graag ontvangen wij van u een zogenaamde master-cd of dvd of ddp-master of .iso of .nrg master (met daarop het materiaal in de juiste volgorde). Als het om een beperkt aantal audiotracks gaat kunt u ook de WAV-bestanden doorsturen.

11. Kunnen er ook boekjes/booklets in een digipack?

Jazeker, in zowel een 2-luik als een 3-luik digipack kan naast de cd een boekje ingestoken worden, van 4 pagina's of een veelvoud daarvan (8, 12, 16, 20 etc.). De boekjes kunnen in een slit of in een pocket gestoken worden. Op basis van het door u gewenste aantal en de keuze voor de digipack met boekje kunnen wij snel een offerte op maat maken en de juiste template toesturen.

12. Kunnen jullie ok CD-Text en/of ISRC Codes aan de master toevoegen?

Jazeker, voor een geringe meerprijs (€ 25,-) kunnen wij ISCR codes en CD-Text aan de tracks toevoegen.

13. Hoe is de kwaliteit van de cd-opdruk? 

Wij maken gebruik van een hoogwaardige druktechniek. Onze cd's zien er dan ook zeer professioneel uit. 

14. Hoe zit dat net rechten en zo?

U dient zich op de hoogte te stellen van de voorwaarden gesteld door de auteursrechtenorganisaties, zoals Sabam, Stemra en/of Gema en te voldoen aan de door deze organisaties gestelde voorwaarden inzake reproductierechten en intellectuele eigendomsrechten. Bij opdrachtgeving vrijwaart u Centraal Muziekhuis BV voor aanspraken die derden geldend kunnen maken inzake deze rechten, zoals vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden.

15. Zo'n wallet is dat gewoon zo'n vierkant kartonnen hoesje?

Ja inderdaad, bij ons wordt die op dik karton (280grams!) gedrukt.

16. Kan ik ook voorbeelden (samples) aanvragen zodat ik kan zien hoe een wallet of digipack of bedrukte cd eruit ziet?

Ja hiervoor kunt u het contact formulier invullen, of een mailtje sturen, wij sturen u dan enkele samples toe.

17. Weten jullie ook hoe we onze CD kunnen (laten) promoten?

Wij werken voor vele professionele artiesten samen met Muziekpromotor.nl. Zij doen radio- en/of perspromotie voor vele artiesten uit binnen- en buitenland. Kijk voor meer info op www.muziekpromotor.nl 

18. Weten jullie ook hoe we onze CD op Itunes en Spotify en zo kunnen plaatsen?

Jazeker, via onze service kunt u direct en kosteloos! uw eigen muziek op spotify, itunes en andere belangrijke portals uploaden, kijk hiervoor op www.traxfree.com 

19. Hoe kom ik snel aan een barcode voor mijn CD of DVD? 

U kunt via ons snel en eenvoudig een unieke barcode compleet met het grafisch bestand (de streepjescode) aanvragen via onze website: www.barcodemaker.nl De barcode kunt u zelf op de achterkant van uw ontwerp plaatsen. De kosten voor één barcode bedragen eenmalig € 15,- 

20. Hoe kom ik aan ISRC codes voor mijn CD?

Voor ISRC codes kun je aanvraag indienen bij de naburige rechtenorganisatie SENA of SIMIM. Wil je direct je unieke ISRC codes ontvangen en kunnen gebruiken, dat kan dat via onze service op barcodemaker.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.